Azoren, een diversiteit aan eilanden om te bezoeken

2024-07-10
Voja Travel

Rondreis op de Azoren

Een rondreis op de Azoren biedt je de ultieme kans om de diversiteit en pracht van deze eilandengroep te ontdekken. Begin je avontuur op São Miguel, het grootste eiland, waar je kunt genieten van de levendige hoofdstad Ponta Delgada en de adembenemende kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo. Reis vervolgens naar het eiland Pico, beroemd om zijn imposante vulkaan en uitgestrekte wijngaarden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Bezoek Faial met zijn kleurrijke havenstad Horta, een ontmoetingsplaats voor zeilers uit de hele wereld, en geniet van de vulkanische landschappen van Capelinhos. Sluit je rondreis af op Terceira, waar de historische stad Angra do Heroísmo je meeneemt op een reis door de tijd met haar goed bewaarde koloniale architectuur. Een rondreis op de Azoren is een onvergetelijke ervaring die je de 

De verschillende Azoren eilanden

De Azoren bestaan uit negen bewoonde eilanden, elk met hun eigen unieke charme en bezienswaardigheden. São Miguel, het grootste eiland, is beroemd om zijn prachtige meren, thermale bronnen en levendige hoofdstad, Ponta Delgada. Pico staat bekend om zijn majestueuze vulkaan, de hoogste berg van Portugal, en de historische wijngaarden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Faial trekt zeilers van over de hele wereld met zijn kleurrijke havenstad Horta en het maanlandschap van Capelinhos. Terceira biedt een mix van natuurlijke schoonheid en cultuur, met de historische stad Angra do Heroísmo als hoogtepunt. Santa Maria, het zuidelijkste eiland, heeft zonnige stranden en traditionele dorpen. São Jorge staat bekend om zijn spectaculaire kliffen en fajãs, kustvlakten gevormd door oude lavastromen. Graciosa biedt rustige landelijke landschappen en ondergrondse grotten. Flores, een van de meest westelijke eilanden, heeft weelderige watervallen en meren, terwijl het nabijgelegen Corvo het kleinste eiland is, met een unieke vulkaankrater die een thuis biedt aan talloze vogelsoorten. Elk eiland van de Azoren biedt een unieke ervaring, waardoor deze archipel een veelzijdige en fascinerende bestemming is.

Walvisspotten: een onvergetelijke ervaring

Een van de meest unieke en betoverende activiteiten die je op de Azoren kunt ondernemen, is walvisspotten. De wateren rond de eilanden zijn een van de beste plekken ter wereld om verschillende soorten walvissen en dolfijnen te zien. Van de majestueuze blauwe vinvis tot speelse dolfijnen, de kans om deze prachtige zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te zien is een ervaring die je niet mag missen. Met ervaren gidsen en comfortabele boten, is walvisspotten op de Azoren zowel educatief als opwindend, en het creëert herinneringen die een leven lang meegaan.